De Cybersecurity Universiteit is dé online training op het gebied van cybersecurity. Met de online training van de Cybersecurity Universiteit leer je welke basismaatregelen je kunt nemen en hoe jij je kunt beschermen tegen cyberincidenten.

De training
De online training bestaat uit 10 modules waardoor jij alles te weten komt over het veilig gebruik maken van het internet, hoe je phishing mails kan herkennen, je leert hoe je eenvoudig unieke wachtwoorden kan gebruiken én onthouden, waarom het gebruik van openbaar Wi-Fi risico’s met zich mee brengt en hoe je deze risico’s kunt beperken! Ga zo maar door!

De modules

Digitale transformatie : We leven in een tijdperk waarin bijna alles wat we gebruiken, verbonden is met het internet en waarbij smartphones niet meer weg te denken zijn. In deze module leer je alles over de digitale transformatie die gaande is!

Jouw rechten met de nieuwe privacywet! : Weet jij al alles over de AVG, de nieuwe Europese privacywet? In deze module leer je wat jouw rechten en plichten zijn als burger binnen de Europese Unie.

Het Internet : Jij maakt gebruik van het internet om op deze pagina uit te zijn gekomen. Maar weet jij wat het internet eigenlijk is en hoe het is ontstaan?  In deze module leer je alles over het ontstaan en veilig gebruik van het internet.

Phishing : Phishing is de meest gebruikte vorm van cybercriminaliteit. Weet jij wat het is en hoe jij je ertegen kunt beschermen?  In deze module leer je wat phishing is en leer je phishing mails te herkennen!.

Wi-Fi : Weet jij dat er risico’s zijn verbonden aan het gebruik van Wi-Fi? Tegenwoordig is bijna overal Wi-Fi beschikbaar. We kunnen niet meer zonder. In deze module leer je waarom het gebruik van openbaar Wi-Fi risico’s met zich mee brengt en hoe je hier toch op een veilige manier gebruik van kunt maken. 

Ransomware : Weet jij wat Ransomware is? In deze module leer je wat ransomware is en wat de gevolgen voor jou kunnen zijn  als je te maken hebt met ransomware.  Je leert niet alleen hoe je ransomware kunt voorkomen maar ook wat je moet doen als je bent getroffen door ransomware.

Veilig gebruik van Social Media : Gebruik jij social media? Instagram, Facebook en twitter zijn één van de populairste sociale media. Social Media platformen zijn een geweldige manier om te communiceren maar kunnen ook risico’s met zich meebrengen. In deze module leer je alles over Social Media en de risico’s van het gebruik.

Beveiliging tegen USB apparaten : Gebruik jij (nog) USB apparaten? USB apparaten bieden veel gemak en  de kans is groot dat je er wel eens gebruik van hebt gemaakt. Maar weet jij dat er ook risico’s kleven aan het gebruik van USB apparaten? In deze module behandelen we USB apparaten en risico’s hiervan.

Mobiele beveiliging : Is jouw smartphone beveiligd? Een smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en er staan veel persoonlijke gegevens op die voor jou belangrijk zijn. In deze module leer je waarom het belangrijk is om je mobiel goed te beveiligen en hoe je dat kunt doen!

Resultaat
Na het voltooien van de online training van de Cybersecurity Universiteit weet jij welke basismaatregelen je moet treffen en hoe jij je kunt beschermen tegen cyberincidenten!

Voor wie?
De training is geschikt voor consumenten die veilig en met een gerust gevoel gebruik kunnen maken van het internet (en alle gemakken die het met zich mee brengt) zonder de angst te hebben om getroffen te worden. Ook is de training uitermate geschikt voor ZZP-ers en MKB-ers die aan de privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) moeten voldoen.

Zo heeft ook Gaby Noordanus de training voltooid, benieuwd naar haar reactie? Zie referentie.

Alleen of samen?
De training kent 2 varianten, een individuele training zodat jij alleen de training kan doorlopen of een gezinsabbonement om samen met de familie (max. 5 personen) de training te doorlopen.

Macbook-inhoud-2

We behandelen verschillende onderwerpen in de modules….

We leren door middel van video’s….

We testen je kennis door een aantal vragen!

Macbook-inhoud-4

We zorgen dat jij je kunt beschermen tegen cyberincidenten!

Start vandaag nog!