De persoonsgegevens van duizenden tennisleden zijn door de tennisbond doorverkocht aan belanghebbende partijen!

Zit jij op tennis? Dan zijn jouw gegevens waarschijnlijk gebruikt om tennisproducten aan te bieden.

De Autoriteiten Persoonsgegevens heeft de Nederlandse tennisbond een boete opgelegd van 525.00 euro. De persoonsgegevens van duizenden leden werd door de tennisbond doorverkocht aan belanghebbende partijen. Het is de hoogste AVG-boete tot nu toe.

Persoonsgegevens zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, geslacht en adresgegevens werden aan 2 sponsors verkocht. De sponsors konden vervolgens leden benaderen met tennis gerelateerde aanbiedingen. De sponsors hebben ongeveer 350.000 leden kunnen benaderen, dit deden zij d.m.v. post of telefonisch.

De tennisbond verklaarde dat het belang rechtvaardig was en daarom de gegevens doorverkocht. De toezichthouder was het hier niet mee eens en stelt dat de tennisbond de AVG heeft overtreden. Het verkopen van persoonsgegevens zonder toestemming is dan ook verboden.

De boete die is opgelegd bevat uiteindelijk 525.000 euro. Dit is de hoogste AVG-boete die de Autoriteiten Persoonsgegevens heeft opgelegd. De KNLTB gaat dan ook in hoger beroep.

Volgens de KNLTB zijn zij altijd zorgvuldig omgegaan met persoonsgegevens van leden en open en transparant geweest over het beleid met betrekking op het delen van persoonsgegevens.

Bron: Security.nl