Cybercriminelen gebruiken het coronavirus voor phishingmail

Uit naam van de Rabobank is weer een nieuwe phishingmail opgedoken met als titel: ‘Het coronavirus raakt ons allemaal’. Vorige week gebruikten cybercriminelen ook al een phishingmail uit naam van Rabobank en deze ging over een ‘antibacteriële betaalpas’. Aan het e-mailadres is te zien dat dit niet vanuit Rabobank is verzonden en het dus gaat om een phishingmail.

Het bericht laat weten dat je kosteloos, een nieuwe pas aan moet vragen die gemaakt is van kunststof carbon. Omdat kunststof carbon kunnen bacteriën zich niet nestelen, zo laat het bericht weten. Volgens het bericht wilt de Rabobank op deze manier voorzorgsmaatregelen treffen en zo zich aan passen aan de nieuwe situatie.

Ook wordt er gesteld dat de bank over een voorraad desinfecterende handgel en mondkapjes beschikt. De link in de mail wijst naar een website met de naam van Rabobank die eindigt met ‘.nl.’. De site vraagt dan ook om jouw bankgegevens. Dit is natuurlijk een phishingsite en daarom moet je nooit jouw persoonlijke gegevens hier achter laten.

Bron: Security.nl